Okupācijas muzeju mēģinās pabeigt līdz Latvijas simtgadei

© Alise Šulca/ f64 photo agency

Koalīcija meklēs risinājumu, lai Okupācijas muzeja pārbūvi un represēto piemiņas vietas izveidošanu pabeigtu kā plānots 2018.gadā, kad tiks svinēta Latvijas simtgade.

To šodien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis Imants Parādnieks un partijas "Vienotība" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Lai pārrunātu šo jautājumu uz nākamo koalīcijas sēdi tiks aicināts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK). Smiltēns skaidroja, ka "Vienotība" šo jautājumu izskatīšanai koalīcijā pieteica pēc sarunām ar represētājiem.

Kā ziņots, Saeima rudenī pieņēma Latvijas Okupācijas muzeja likuma grozījumus, nosakot, ka Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa būvniecības projekts tiek īstenots līdz 2018.gada 1.oktobrim. Tāpat piemiņas memoriāla kompleksam noteikts nacionālo interešu objekta statuss.

Šīs likuma izmaiņas tika veiktas arī tāpēc, lai novērstu iespējamo kavēšanos ar šī projekta īstenošanu.

Projektu plānots īstenot divās kārtās, par katru kārtu iesniedzot noteiktajai ministrijai atsevišķu būvniecības ieceres iesniegumu.

Latvijā

Cenšoties izkrāpt naudu no Latvijas iedzīvotājiem, arvien vairāk krāpnieku savu lamatu izlikšanā izmanto ikdienā bieži izmantotas lietotnes. Kāpēc krāpniekiem tas ir izdevīgi, un kuras lietotnes uztvert kā sarkano karogu komunikācijā par finanšu jautājumiem, skaidro bankas Citadele IT drošības daļas vadītājs Roberts Birzgalis.

Svarīgākais