Rīgas pašvaldība nākamo gadu laikā plāno uzbūvēt vairāk nekā 5000 dzīvokļu

Rīgas pašvaldība nākamo divarpus līdz trīs gadu laikā plāno uzbūvēt vairāk nekā 5000 dzīvokļu, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Kā norādīja Ušakovs, pašvaldība ir stingri apņēmusies atrisināt dzīvokļu rindas problēmu un jau maija sākumā plānots izsludināt iepirkuma konkursu gan māju būvniecībai, gan finansējuma piesaistīšanai. Pašvaldības māju būvniecību, kā ierasts, uzraudzītu SIA "Rīgas pilsētbūvnieks".

Nākamo divu nedēļu laikā plānots precizēt vietas, kur varētu būvēt šīs dzīvojamās mājas. "Pašlaik izskatām variantus par deviņām vietām. Bet nav arī izslēgts, ka mājas varētu būvēt vienā teritorijā," sacīja Ušakovs.

"Rīgas pilsētbūvnieka" valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters (TB/LNNK) aģentūrai LETA pastāstīja, ka uzņēmuma rīcībā esot aptuveni 170 hektāru zemes, kur varētu notikt māju būvniecība.

Kā ziņots, šogad jau nodotas ekspluatācijā trīs jaunas pašvaldības dzīvojamās mājas un viena sociālā māja.

"Rīgas pilsētbūvnieks" ir pašvaldības kapitālsabiedrība, kas izveidota 2002.gada 26.martā. Uzņēmumu nodibināja, lai veicinātu dzīvojamā fonda attīstību, nodrošinātu mājokļu un citu nekustamā īpašuma objektu būvniecību un atjaunošanu.

Uzņēmums pēc Rīgas pašvaldības pasūtījuma organizē daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, sociālo dzīvojamo māju, skolu, bērnudārzu un citu izglītības un sporta objektu renovāciju, rekonstrukciju un celtniecību.

"Rīgas pilsētbūvnieks" nodarbojas ar publiskās un privātās partnerības projektu izstrādi un attīstīšanu. Sabiedrība ir arī dalībniece vairākos starptautiskos projektos par daudzdzīvokļu dzīvojamo namu energoefektivitātes paaugstināšanu un jaunu tehnoloģiju ieviešanu.

Nozīmīgākais uzņēmuma realizētais projekts ir Dreiliņu dzīvojamo māju mikrorajona izbūve. Tas ir lielākais jauno dzīvojamo namu komplekss, kas Rīgā uzbūvēts pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Uzņēmums šo teritoriju ir attīstījis kompleksi - uzceltas 14 dzīvojamās mājās ar 1174 dzīvokļiem un bērnudārzs, izveidota visa nepieciešamā infrastruktūra, rajons ir labiekārtots un apzaļumots pēc vienota projekta.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais