Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

NEJĒDZĪBA: Nevis velonovietne, bet sniega kupena

© facebook.com/ Viesturs Silenieks

Tā vietā, lai Rīgu padarītu par vienu no zaļākajām Eiropas galvaspilsētām, kur iedzīvotāji pārsvarā pārvietojas ar velosipēdiem, kārtējo reizi vairāki aktīvā un zaļā dzīvesveida cienītāji piedzīvojuši vilšanos, par kuru pastāstījuši arī sociālajos tīklos.

Aktīvākie velobraucēji jau vairākkārt pierādījuši, ka arī ziemā bez problēmām var pārvietoties ar šo transporta līdzekli un sniegs nav iemesls, kāpēc pārvietoties ar auto, vai sabiedrisko transportu. Tomēr vilšanos sagādā fakts, ka riteņbraucējiem Rīgā ziemā nav īsti kur atstāt savus braucamos.

Vairāki sociālā tīkla facebook lietotāji ziņo, ka daudzviet velonovietnes ir atstātas zem sniega kupenām un izskatās, ka neviens tās nesteidz notīrīt. Piemēram, tie, kuri savus velosipēdus vēlas novietot pie Rīgas pilsētas Attīstības departamenta to nevarēs īsti izdarīt, jo velonovietne atrodas zem pamatīgas sniega kārtas.

Par līdzīgu situāciju braucēji ziņoja arī 2016.gada sākumā, kad pēc strīdiem ar Rīgas domes Satiksmes departamentu paši nolēma iztīrīt velonovietni no sniega.