Juglas iedzīvotājus pārsteidz kādas mājas balkona izskats

© ekrānšāviņš no video/ Bez Tabu

Vairākus Juglas iedzīvotājus pārsteidzis kaimiņu mājas balkona izskats, kura krāsojums atgādina Krievijas simbolikas krāsas. Dažus cilvēkus šis balkons nesatrauc, savukārt citi ir sašutuši par šādu dzīvokļa īpašnieka rīcību, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Žurnālistiem izdevās sastapt arī pašu balkona īpašnieku Sergeju. Kungs apgalvo, ka šobrīd balkona dekors ir noņemts un tiks pārtaisīts, jo vairāki kaimiņi sūdzējušies par to, ka tas atgādinot Krievijas karogu.

Vīrietis apgalvo: "Nu, tur vajag tomēr iztēli, jo Krievijas karogam ir cita simbolika - divgalvains ērglis. Man vienkārši patīk krāsu salikums, jo tās secīgi seko viena otrai un tām ir simboliska nozīme." Sergejs skaidro, ka viņš ir Latvijas atbalstītājs, un krāsas balkona rotājumā simbolizē dažādas lietas. Piemēram, sarkanā krāsa simbolizē tautu, zilā - varu, bet baltā - garu.

Savukārt Rīgas pilsētas būvvalde vēsta, ka jebkura ēkas fasādes pārveidošana ir jāsaskaņo ar pilnīgi visiem ēkas iedzīvotājiem. “Viens pats īpašnieks nevar ēkas tēlu izmainīt. Izmaiņas ir jāsaskaņo ar būvniecības dokumentiem,” norāda Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.