Izsludina konkursu uz Rīgas cirka valdes locekļa amatu, alga virs 2000

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Lai nodrošinātu iespēju Rīgas cirku sagaidošo pārmaiņu vadību uzticēt darba tirgū rodamam konkurētspējīgākajam profesionālim, Kultūras ministrija (KM) š.g. 18.janvārī izsludina atklātu konkursu uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) "Rīgas cirks" valdes locekļa amatu. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir š.g. 6.februāris.

Pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz 2 gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, teicamas latviešu valodas un vismaz 2 svešvalodu (t.sk. angļu valodas) zināšanas, zināšanas un izpratne par kultūras nozarēm, (īpaši cirka nozari), zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību (t.sk. finanšu vadību), labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiska, konceptuāla un radoša domāšana, labas darba organizācijas un vadības prasmes.

Rīgas cirka valdes locekļa amata pretendentiem būs jāiesniedz izvērtējums par Rīgas cirka līdzšinējo darbību, kā arī turpmākās darbības attīstības piedāvājums, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi. Citu pieteikumā ietveramo dokumentu apraksts pieejams KM mājas lapas www.km.gov.lv sadaļā Vakances

Atbilstoši likumdošanā* noteiktajam Rīgas cirka valdes locekļa atalgojums paredzēts 2 128 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Pretendenti pieteikumus uz Rīgas cirka valdes locekļa amatu aicināti nosūtīt pa pastu vai iesniegt personīgi KM Dokumentu pārvaldības nodaļā (Kr.Valdemāra ielā 11a, 21.kabinetā; Rīgā, LV-1364,) vai arī nosūtīt elektroniski uz e-pastu: pasts@km.gov.lv ar norādi "Pieteikums konkursam uz VSIA "Rīgas cirks" valdes locekļa amatu."

Jau ziņots, ka līdzšinējā Rīgas cirka valdes locekļa darbības pilnvaru termiņš beidzās 2016.gada 30.decembrī. Līdz brīdim, kad atklāta konkursa kārtībā izraudzītais jaunais Rīgas cirka valdes loceklis stāsies amatā, šos pienākumus pilda KM valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone.