Rīgā, Lienes ielā sabrūk māja

Šonakt Rīgā sabrukusi grausta Lienes ielā 14a fasāde. Ēka ir bīstama apkārtējiem, Rīgas domē pieņemts lēmums nekavējoties uzsākt tās sakārtošanu.

Apsekojot objektu, Īpašuma departamenta un Austrumu izpilddirekcijas pārstāvji konstatēja, ka pēc ēkas daļas pašsabrukšanas liels apjoms fasādes fragmentu atrodas uz ietves, arī atlikusī ēkas daļa zaudējusi konstruktīvo noturību un bīstami sasvērusies, tādējādi apdraudot gan garāmgājēju, gan blakus esošajās ēkās dzīvojošo cilvēku dzīvību.

Saskaņā ar sertificēta būvinženiera atzinumu, ēka jānojauc nekavējoties, tās atlikušā apjoma nostiprināšana ir nerentabla, bīstama un ilgstoša, nra.lv informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Liene Pētersone.

Notikuma vietā ieradās arī īpašnieka pilnvarotais pārstāvis, kas pauda gatavību šodienas laikā novērst bīstamības situāciju ap avārijas stāvoklī esošo graustu un līdz 24.aprīlim veikt pilnīgu grausta nojaukšanu. "Gadījumā, ja avārijas seku likvidēšanas darbi līdz dienas beigām netiks uzsākti, tos nekavējoties veiks Austrumu izpilddirekcija", uzsvēra Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektora vietnieks Uldis Blicavs.

Jāatzīmē, ka 29.martā Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā, ņemot vērā, ka ēka Lienes ielā 14a jau ilgstoši bojājusi pilsētas ainavu un apdraudējusi sabiedrisko drošību, tika atbalstīts lēmumprojekts par ēkas Lienes ielā 14A piespiedu nojaukšanu. Galīgais lēmums vēl bija jāpieņem domes sēdē.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais