Iedzīvotājs atmetis domu no Rīgas domes piedzīt 3,25 latus

Kāds rīdzinieks, kurš bija izteicis vēlmi no Rīgas domes piedzīt trīs latus un 25 santīmus par savlaicīgu neatbildēšanu uz viņa iesniegumiem, tagad ir no šī nodoma atteicies.

Rīgas pašvaldībā bija saņemts Ivana Jeršova iesniegums, kurā izteikts lūgums atlīdzināt mantisko zaudējumu 3,25 latu apmērā, ko dome viņam nodarījusi ar faktisko rīcību, un proti, pašvaldība neatbildēja uz Jeršova iesniegumiem, bet 2008.gada 31.janvārī, 6.februārī, 25.februārī, 6.martā, 14.martā, 31.martā un 16.aprīlī pārsūtīja tos atbildes sniegšanai SIA "Kurzemes namu apsaimniekotājs".

Jeršova iesniegumā norādīts, ka zaudējumi nodarīti par kopēšanas darbiem - 4.aprīlī dokumentu kopēšanai izlietots viens lats, bet 22.aprīlī izlietoti 2,25 lati.

Pēc Jeršova pieteikuma Administratīvajā rajona tiesā ierosināta administratīvā lieta par Rīgas domes faktisko rīcību, neatbildot pēc būtības uz pieteicēja iesniegumiem. Tiesas sēde Administratīvajā rajona tiesā notiks šā gada 31.martā.

Rīgas domes deputātus šodien informēja pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) stāsta, ka tagad pašvaldībā saņemts iesniegums, ka iedzīvotājs atsauc savu prasību pret domi. Nākamajā domes sēdē plānots izskatīt lēmumprojektu par lietas izbeigšanu.

Izpilddirektors norādīja, ka šis iedzīvotājs esot ļoti aktīvs, jo katru gadu iesniedzot pašvaldībā vairāk nekā desmit iesniegumu.

Dome šodien nolēma pagarināt lēmuma par zaudējuma atlīdzinājuma piešķiršanu un atlīdzinājuma apmēru vai arī par iesnieguma noraidīšanu izdošanas termiņu.

Sašutumu par šo lietu iepriekš pauda opozīcijas deputāti, norādot, ka pašvaldība tiesvedībā izlietojot liekus resursus un daudz vienkāršāk būtu iedzīvotājam šo summu samaksāt.

Svarīgākais