Būs pieejamas "Rīgas satiksmes" viena brauciena elektroniskās biļetes

No šā gada 1.aprīļa pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ieviesīs viedbiļeti vienam braucienam, kā arī piedāvās iespēju skolēniem un studentiem iegādāties viena, piecu, desmit un 20 braucienu biļetes ar 50% atlaidi no biļetes nominālvērtības.

Kā informē "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis, turpmāk visās e-talonu tirdzniecības vietās būs iespējams iegādāties viedbiļeti vienam braucienam par 50 santīmiem. Tādējādi arī cilvēki, kas reti izmanto sabiedrisko transportu, biļeti varēs iegādāties par nominālvērtību.

Līdz šim viena brauciena biļeti bija iespējams ielādēt viedkartēs vai par paaugstinātu samaksu nopirkt pie transporta līdzekļa vadītāja.

Savukārt skolēni un studenti viena, piecu, desmit un 20 braucienu biļetes varēs iegādāties ar 50% atlaidi no tās nominālvērtības - tas nozīmē, ka skolēni un studenti par viena brauciena biļeti maksās tikai 0,25 latus, par piecu braucienu biļeti - 1,25 latus, par desmit braucienu biļeti - 2,50 latus, bet par 20 braucienu biļeti - piecus latus.

Biļetes ar noteikto atlaidi būs iespējams ielādēt personalizētajā viedkartē un varēs iegādāties visās e-talonu tirdzniecības vietās.

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais