Rīgas rajonu ielas tīrīs naktī

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Rīgā turpinās maģistrālo ielu attīrīšana, bet rajonu ielas no sniega tiks attīrītas tikai naktī, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Šodien visa pieejamā ziemas tehnika veica brauktuvju attīrīšanu no sniega tikai pilsētas maģistrālajās ielās jeb ielās ar sabiedriskā transporta kustību, augstu satiksmes intensitāti un tajās, kas atrodas pie sabiedriski nozīmīgām medicīnas, izglītības un citām iestādēm.

Kopējā transporta plūsma Rīgas ielās ir izteikti lēnāka nekā ierasts, arī sabiedriskais transports kavējas.

Intensīva snigšana un brāzmains vējš bija visā Rīgā, visas dienas garumā, apgrūtinot brauktuvju attīrīšanu no sniega kārtas, kā arī vietām aizputinot brauktuves pilnībā. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, snigšana var turpināties līdz plkst.21, bet saglabājoties vējam, kas var aizputināt brauktuves.

Brauktuves maģistrālajās ielās no sniega iespējams attīrīt tikai trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām. Savukārt, rajona nozīmes ielas tiks attīrītas no sniega naktī.

Satiksmes departaments norāda, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, aicinām pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs", kuru veido SIA "Pilsētas EKO Serviss", SIA "Rīgas Tilti" un AS "Ceļu Pārvalde", un pilnsabiedrība "Daugavas kreisā krasta uzturētājs", kura sastāvā ir SIA "Roadeks", SIA "Rīgas Tilti" un AS "Ceļu Pārvalde".

Jau ziņots, ka galvaspilsētā visu dienu kritiskākā situācija ir 3.kategorijas jeb rajona nozīmes ielās, turp tehnika dosies tikai vēlu vakarā, pēc snigšanas beigām, kad būs attīrītas maģistrālās ielas.

Turklāt saistībā ar meteorologu prognozēm par puteņa turpināšanos arī rīt autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šajā laikā par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Tā saucamā automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Latvijā

Neskatoties uz sankcijām, Krievija turpina veiksmīgi papildināt budžetu ar dolāriem, kas iegūti no naftas pārdošanas. Viens no paņēmieniem, kas to ļauj izdarīt, ir ēnu flote, ko cita starpā vada arī Latvijas pilsonis Aleksejs Haļavins, raksta "The Insider".