Situācija lidostā "Rīga" normalizējusies; kavējas tikai daži reisi

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Kā iepriekš ziņots, sniegputeņa dēļ šodien tika atcelti vairāki reisi uz starptautisko lidostu ''Rīga''. Tāpat reisi ar kavēšanos izlidoja no Rīgas lidostas.

Spēcīgā sniegputeņa dēļ lidostas darbība tika īpaši paralizēta trešdienas rītā, kad lidmašīnas nespēja nosēsties lidostā "Rīgā". Tās tika novirzītas uz kaimiņvalstu lidostām. Tāpat vairākas lidmašīnas no Rietumeiropas un Skandināvijas nenotika un reisi tika atcelti.

Pašreizējā informācija lidostas "Rīga" mājaslapā vēsta, ka šobrīd kavējas 7 reisi: no Londonas, Berlīnes, Kopenhāgenas, Oslo, Parīzes, Briseles. Citas lidmašīnas Rīgā piezemējas laikā vai ar nelielu nokavēšanos.

Savukārt reisi no Rīgas izlido kā plānots ar nelielu nokavēšanos.

Lidostas ''Rīga'' pārstāve Laura Karnīte aģentūrai LETA pauda, ka par spīti putenim un ļoti nelabvēlīgajiem laika apstākļiem lidosta ''Rīga'' turpina strādāt un nodrošina ienākošos un izejošos lidojumus. Lai uzturētu lidlauku lietošanas kārtībā, strādā visas lidostas tehnikas vienības, kā arī ir piesaistīta papildus tehnika un darbinieki.

''No kopumā trešdien plānotajiem vairāk nekā 140 ielidojošiem un izlidojošiem reisiem priekšpusdienā tika atcelti 20 reisi, trīs reisi no rīta tika novirzīti uz Tallinu, bet vēlāk ieradās Rīgā. Pēcpusdienā neviens reiss nav ticis atcelts. Lēmumu par reisu atcelšanu vai novirzīšanu uz citu lidostu pieņem attiecīgā aviokompānija,'' skaidroja Karnīte.

Pārējie reisi, lai gan atsevišķos gadījumos ar kavēšanos, ir devušies uz saviem galamērķiem vai ieradušies Rīgā.

''Lai gan laika prognoze vakaram un naktij ir tikpat nelabvēlīga cik iepriekš, lidosta turpinās strādāt, taču aicinām pasažierus sekot līdzi aktuālajai informācijai par izmaiņām lidojumu sarakstā lidostas mājaslapā vai vērsties pie savas aviokompānijas. Aicinām arī doties uz lidostu laikus, rēķinoties ar sniegputeņa apgrūtināto satiksmi,'' klāstīja lidostas pārstāve.

Brāzmains vējš un putenis Rīgā gaidāms arī ceturtdien, 5.janvārī, bet nokrišņu būs maz, pastiprināsies sals.

Svarīgākais