Rīgas dome šodien lems par pašvaldības nākamā gada budžetu

© Publicitātes foto

Rīgas dome šodien sēdē skatīs jautājumu par pašvaldības 2017.gada budžetu, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Pašvaldības budžeta projekts liecina, ka pašvaldības ieņēmumi plānoti 865 715 142 eiro apmērā un izdevumi paredzēti 894 541 599 eiro apmērā, veidojot budžeta deficītu 28 826 457 eiro jeb 3,3% no ieņēmumiem.

Pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi 2017.gadā plānoti par 47,3 miljoniem eiro jeb 5,8% vairāk nekā 2016.gada pašvaldības budžetā ar grozījumiem un par 56,2 miljoniem eiro jeb par 6,9% vairāk nekā tika paredzēti 2016.gada sākotnējā budžetā. Rīgas dome prognozē, ka pašvaldības budžeta līdzekļu uzkrājumi 2017.gada beigās būs ne mazāk kā 24,9 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka Rīgas domes "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Olafs Pulks aģentūrai LETA pauda bažas par to, ka Rīgas pašsvaldība nākamajā gadā turpinās dzīvot uz parāda. Turklāt Rīgas domes budžeta uzkrājums nākamgad būs tikai 15 miljoni eiro, tāpēc krīzes situācijā pašvaldībai var nebūt pietiekami finanšu līdzekļi sociālo programmu izpildei.

"Ja notiek kāda krīze vai katastrofa, tas nozīmē, ka ir apdraudēta arī pašvaldības sociālo programmu izpilde. Uzkrājums ir tik mazs, ka, notiekot krīzei, kritiens būs pārāk sāpīgs un nebūs ko paklāt apakšā, lai to mazinātu," pauda Pulks.

Arī Rīgas domes frakcijas "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Dainis Locis aģentūrai LETA pauda satraukumu par lielo pašvaldības aizņēmumu slogu un domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) uzstādījumu: "Kāpēc neaizņemties, ja ir izdevīgi nosacījumi?" Locis norādīja, ka, Valsts kasē aizņemoties, protams, ir izdevīgāki nosacījumi nekā citur, bet tas nemaina faktu, ka pašvaldības parāds pieaug un kādam tas būs jāatmaksā.

Locis arī pauda neizpratni par to, ka Rīgas domei nākamā gada budžetā tik liels finansējums novirzīts pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un medijiem pašvaldības darba popularizēšanai.