Ielu remonti: sola mācīties no kļūdām

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Ielu remonti, kas nogurdināja gājējus un braucējus šajā vasarā un rudenī, turpināsies nākamgad.

Šovasar pilsētas centrā tika remontēta Brīvības, Krišjāņa Barona, Lāčplēša iela, kopumā remonti notika 10 kilometru garumā, kas ir vairāk nekā citos gados. Šogad netika izpildīts rīdziniekiem solītais, ka satiksmei svarīgo ielu remontu pabeigs līdz 1. septembrim. Gada nogalē Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins Neatkarīgajā sacījis, ka no kļūdām mācība gūta - nākamgad remontētājiem tikšot strikti pieprasīts darbus pabeigt līdz 1. septembrim. Jāpiebilst, ka prasīts tika arī šogad, bet ne izpildīts.

Daļa Brīvības ielas brauktuves un ietvju tika steigšus atjaunota līdz 23. augustam, kad ASV viceprezidents Džo Baidens ieradās vizītē Rīgā - no Raiņa bulvāra līdz Lāčplēša ielai, kā arī no Gaisa tilta līdz Silciema ielai Juglā. Brīvības ielas remonts tiks turpināts 2017. gadā.

Lāčplēša ielā ir pilnībā nomainīts segums, taču vislielāko kritiku izpelnījās Krišjāņa Barona ielas remonts.

Nākamajā būvniecības sezonā plānoti būvdarbi Elizabetes ielā visā garumā, Brīvības ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz VEF tiltam, Merķeļa ielā, Krišjāņa Valdemāra ielā no Citadeles līdz Laktas ielai, Dzirnavu ielā no Gogoļa ielas līdz Tērbatas ielai un Stabu ielā.



Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais