Meklēs jaunu Rīgas cirka direktoru; joprojām būs slēgts izrādēm

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Nākamā gada janvārī tiks izsludināts atklāts konkurss uz Rīgas cirka vadītāja jeb valdes locekļa amatu, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Taujāta, vai ilggadējā cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska tiek atlaista, Kokale to noliedza un uzsvēra, ka līdzšinējai cirka valdes loceklei 31.decembrī beidzas pilnvaru termiņš, tāpēc nolemts izsludināt konkursu, "lai vadību uzticētu konkurētspējīgākajam profesionālim".

Pēc Kokales vārdiem, konkursā varot piedalīties arī Lipinska.

KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš gan ministrijas vārdā Lipinskai jau izsaka pateicību "par līdzšinējo ilggadējo ieguldījumu cirka darbības nodrošināšanā", vienlaikus uzsverot, ka cirka darbības vadībā konstatētas nepilnības, piemēram, materiālo vērtību uzskaitē.

KM jau iepriekš paudusi, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas - tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu.

Rīgas cirka ēka Merķeļa ielā 4 arī turpmāk būs slēgta cirka izrādēm, liecina SIA "CMB" veiktās Rīga cirka ēkas tehniskās izpētes slēdziens.

Eksperti iesaka neizmantot ēku izrādēm, ņemot vērā Merķeļa ielas fasādes deformācijas, to neprognozējamo ietekmi uz kopējo ēkas daļas telpisko noturību, pagrabstāva pārseguma siju korozijas bojājumus, ugunsdrošības prasības un vides pieejamības prasības.

Vienlaikus slēdzienā norādīts, ka līdz atjaunošanas darbu uzsākšanai ir pieļaujama ēkas ekspluatācija pašreizējā apjomā - administrācijas izvietošanai un priekšnesumu sagatavošanai.

Vērtējot būves tehnisko nolietojumu, "CMB" tehniskā slēdziena kopsavilkumā min, ka pēc pamatkonstrukciju tehniskā nolietojuma kopumā ēka ir apmierinošā tehniskā stāvoklī ar nolietojumu 39%.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.