Aiztur garnadžus, kuri centās nozagt baznīcai paredzētos ziedojumus

© Rīgas pašvaldības policija

Vakar, 11.decembrī, pie Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbiniekiem, patrulējot Vecpilsētā, vērsās kāds vīrietis, kurš norādīja uz divām personām, kuras, iespējams, apzagušas baznīcu.

Policisti nekavējoties abas personas aizturēja un nogādāja baznīcā, kur tās pārstāve apstiprināja, ka aizturētās personas ir tās pašas, kas mēģināja nozagt naudu no ziedojuma kastēm.

Sieviete pastāstīja, ka precīzi nevar nosaukt summu kādu personas no ziedojuma kastēm izvilkušas, piebilstot, ka šī nav bijusi pirmā reize, kad tās pašas personas manītas pie ziedojuma urnām, taču vienmēr paspējušas aizbēgt.

No baznīcas saņemts videoieraksts, no kura iegūts trešās notikumā iesaistītās personas attēls, kā arī apstiprinājās, ka aizturētās personas, izmantojot lukturīti un līmlentes strēmeli, centušās apzagt baznīcu.

Izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuriem aizturētie nodoti turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Latvijā

Ceturtdien, 2024.gada 17.oktobrī, tiek atzīmēta Starptautiskā Sāpju diena, kas pievērš uzmanību hronisku sāpju ārstēšanai un mudina sabiedrību savas sāpes neignorēt un savlaicīgi vērsties pēc palīdzības, lai izvairītos no ilgstošām ciešanām, informē Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā.

Svarīgākais