Eiropas Komisijas pārtikas pakas Rīgas trūcīgajiem sāks dalīt nākamnedēļ

Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) kopā ar vēl sešām labdarības organizācijām pakāpeniski, sākot no pirmdienas, 29.marta, Rīgā uzsāks Eiropas Komisijas (EK) pārtikas paku dalīšanu iedzīvotājiem, kuriem ir derīga trūcīgās personas izziņa.

Pārtikas paka paredzēta vienam ģimenes loceklim vai atsevišķi dzīvojošai personai. Pārtikas pakās būs puskilograms griķu pārslu, kilograms četrgraudu pārslu, puskilograms ātri vārāmo auzu pārslu, 400 grami pankūku miltu, 200 grami vājpiena pulvera, kā arī divi litri piena.

LSK informē, ka izdales punktos pārtikas pakas tiks piegādātas pakāpeniski no 29.marta līdz 30.aprīlim un turpināsies visa gada garumā. Latvijā, ieskaitot Rīgu, EK pārtikas pakas dalīs 443 izdales vietās 17 labdarības organizācijas visos Latvijas novados, no tiem Latvijas Sarkanais Krusts dalīs pārtikas pakas 344 izdales vietās.

Kopumā Latvijā 2010.gadā plānots izdalīt 925 752 pārtikas pakas.

Rīgā Latvijas Sarkanais Krusts uzsāks paku dalīšanu LSK Sociālajā centrā Aglonas ielā 35 - k.3 un Rīgas patversmēs Maskavas ielā 208, Katoļu ielā 57, Bārdziņu ielā 2. Vislielākā sadales vieta būs Sarkanā Krusta Nakts patversmē Gaiziņa ielā 7, kas ir Centrāltirgus rajonā, kur pārtikas pakas dalīs, sākot no 30.marta plkst.10.

Visas izdales vietas publicētas LSK mājaslapā redcross.lv.

Vistrūcīgākie cilvēki saņems pārtikas pakas arī par janvāri un februāri, jo līgums tiek slēgts par pārtikas piegādi 12 mēnešiem.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais