Bērnudārzi iegūst krāsainu seju

LīGUMS. Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs un Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs parakstīja līgumu, un studentiem tiks dota iespēja veidot pašvaldības bērnudārzu vizuālo tēlu. Arī Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes arhitekte Dace Baidekalne ir viena no bērnudārzu pārvērtību autorēm. © Foto: Lauma KALNIŅA

Trīs gadu laikā 17 Rīgas bērnudārzi ir ieguvuši krāsainas fasādes, bet nākamgad vēl 10 pirmsskolas bērnu iestādes kļūs vizuāli pievilcīgākas.

Rīgas dome turpina sadarbību ar Latvijas Mākslas akadēmiju, un studenti veido bērniem viegli uztveramu un patīkamu vidi - ar interesantiem zīmējumiem uz ēku fasādēm. Šonedēļ tika parakstīts sadarbības līgums starp Rīgas domes Īpašuma departamentu un Latvijas Mākslas akadēmiju par monumentālās glezniecības mākslas darbu radīšanu uz izglītības iestāžu ēku fasādēm. Īpašuma departamentā informē, ka nākamgad Latvijas Mākslas akadēmijas studenti radīs krāsainas fasādes uz Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādes, bērnudārziem Kamolītis, Laismiņa un Pērlīte, 106. pirmsskolas izglītības iestādes, 104. pirmsskolas izglītības iestādes, 14. pirmsskolas izglītības iestādes, 62. pirmsskolas izglītības iestādes, 255. pirmsskolas izglītības iestādes un 94. bērnudārza ēkām.

Paredzēts, ka pirmā Mākslas akadēmijas studentu darbu skate varētu notikt šoziem un pavasarī parakstītu līgumus par konkrētu darbu īstenošanu. Pašvaldības vēlme ir, lai līdz nākamā gada 1. septembrim dārziņu fasādes būtu pārveidotas par krāsainu mākslas darbu.

Uzsākot šo projektu 2014. gadā, Īpašuma departaments informēja, ka lielākā daļa Rīgas bērnudārzu ēku ir būvētas pēc pagājušā gadsimta 60., 70. gadu tipveida projektiem - tie ir vienveidīgi, bezpersoniski un garlaicīgi. Tika nolemts, ka, siltinot un renovējot pirmsskolas iestāžu ēkas, tām veidos mākslinieciski augstvērtīgu dekoratīvo apdari.



Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.