Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome lems par Bērnu tiesību aizsardzības centra likvidēšanu

Rīgas domes prezidijs šodien nolēma virzīt izskatīšanai domes sēdē lēmuma projektu, kurš paredz likvidēt Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centru.

Likvidācijas lēmuma projektā minēts, ka Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centra uzdevumus nodos Rīgas bāriņtiesai un Rīgas domes Labklājības departamentam.

Centra saistību, prasību, finanšu līdzekļu, krājumu un ilgtermiņa ieguldījumu, kā arī materiālo un nemateriālo vērtību pārņēmējs būs Labklājības departaments. Izdevumi, kas saistīti ar likvidācijas procesa nodrošināšanu, tiks segti no centra līdzekļiem.

Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC) piecu darba dienu laikā pēc lēmuma stāšanās spēkā būs jābrīdina centra direktors Jānis Gulbis (LSDSP) par centra likvidāciju un jāuzteic viņam darba līgums saskaņā ar Darba likumu.

Gala lēmums par centra likvidēšanu būs jāpieņem Rīgas domei.

Kā ziņots, jau iepriekšējā Rīgas domes sasaukuma laikā tika spriests par Bērnu tiesību aizsardzības centra nākotni, tomēr jautājums netika izskatīts domes sēdē.

Šā gada sākumā centrs organizēja telefonakciju ar mērķi saglabāt centra neatkarību. Akcijas mērķis bija mēģināt nepieļaut centra 13 darba gados paveiktā izpostīšanu, atstājot bērnu tiesību aizsardzību Rīgā bez koordinācijas, metodiskās vadības un kontroles.