Aptuveni 300 cilvēku pie Brīvības pieminekļa godina nogalināto ebreju piemiņu

© twitter/Gunta Sloga

Pie Brīvības pieminekļa aptuveni 300 cilvēku godina pirms 75 gadiem nogalināto ebreju piemiņu, novēroja aģentūra LETA.

Iedzīvotāji un valsts viesi astoņās rindās no Brīvības pieminekļa virzienā uz Vecrīgu īpaši ierādītās vietās nolika svecītes un klusi godināja nogalināto ebreju piemiņu.

Pasākums piesaistīja arī ārvalstu viesu interesi, kuri vairākas minūtes uzkavējās norises vietā, kā arī interesējās par notiekošo.

Kā aģentūru LETA informēja vēsturnieks Kaspars Zellis,1941.gada 30.novembrī un 8.decembrī nacistu okupētajā Rīgā notika tā dēvētās Rumbulas akcijas - lielākā civiliedzīvotāju masu slepkavība Latvijas vēsturē. Toreiz tika nošauti 25 000 Latvijas pilsoņu.

Publiskā vēstulē, kuru parakstījušas vairāk nekā 3000 personas, uzsvērts, ka Rumbulas traģēdija ir jāatceras, lai godinātu bojāgājušo līdzcilvēku piemiņu un nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos.

"Atcerēsimies, ka tās bija svešas varas, kas sadalīja Latvijas iedzīvotājus "mūsējos" un "citos". Mūsu pienākums ir šo dalījumu beigt - tas vajadzīgs ne tikai mums, bet arī nākamajām Latvijas paaudzēm," teikts aicinājumā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.