Atbalsta pazemes autostāvvietas būvniecību 13. Janvāra ielā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien izskatīja jautājumu par zemes gabalu 8259 kvadrātmetru platībā iznomāšanu SIA "Stockmann" pazemes autostāvvietas būvniecībai zem 13.Janvāra ielas. Stāvvietā varēs novietot vairāk nekā 400 automašīnas.

Atbilstoši sagatavotajam lēmumprojektam, minēto zemesgabalu virszemes daļa saglabājama kā publiskās lietošanas ārtelpa un pazemes autostāvvieta nedrīkst traucēt pilsētas ielu un inženierkomunikāciju uzturēšanai.

Zemi plānots iznomāt uz 50 gadiem, ja zemes nomas līgums tiek noslēgts līdz šā gada 30.aprīlim, vai uz 12 gadiem, ja zemes nomas līgums tiek noslēgts pēc 1.maija. (1. maijā stājas spēkā grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”, kas nosaka, ka nekustamo īpašumu var iznomāt uz laiku, kas nav ilgāks par 12 gadiem.)

Domes lēmumprojektā paredzēts, ka "Stockmann" līdz 2013.gada beigām jāizstrādā pazemes autostāvvietas būvprojekts, bet būvdarbi jāpabeidz piecu gadu laikā pēc būvatļaujas saņemšanas. Būvdarbu veikšanas laikā jānodrošina 13.Janvāra ielā satiksme trīs joslās katrā virzienā, saglabājot sabiedriskā transporta kustību un esošās pieturvietas pārceļot ārpus būvdarbu zonas.

- Projekts palīdzēs risināt būtisku satiksmes problēmu – automašīnu novietošanu pilsētas centrā, tādējādi tā īstenošanā ir ieinteresēta ne vien SIA Stokmann, bet arī Rīgas dome. Protams, pilsēta stingri sekos, lai šajā Rīgas satiksmei ļoti svarīgajā vietā būvniecības gaitā autovadītājiem nerastos būtiski sarežģījumi, - norāda Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

Pilsētas attīstības komitejas deputāti atbalstīja sagatavoto lēmumprojektu, bet galīgais lēmums tiks pieņemts domes sēdē.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.