Izstāde "Ražots Latvijā 2010" sola pārsteigumus

© publicitātes

Ceturtdien Rīgā sāksies vērienīgākā Latvijas ražotāju izstāde, kāda līdz šim ir bijusi - izstāde gadatirgus "Ražots Latvijā 2010". Pēdējo reizi līdzīga izstāde "Izvēlies Latvijas preci" notika pirms deviņiem gadiem.

Latvijas ražotāji pošas uz Rīgu no Užavas, Raunas, Alūksnes, Smiltenes, Priekules, Gulbenes, Naukšēniem, Skrundas, Brunavas, Jēkabpils, Stendes, Saldus, Ādažiem, Sērenes, Vidrižiem, Kocēniem, Ozolniekiem, Siguldas... Apdzīvoto vietu skaits ir vēl trīs reizes lielāks, jo kopumā dalību izstādē "Ražots Latvijā 2010" pieteikuši 280 dažādi uzņēmumi.

Izstāde - gadatirgus noritēs trīs dienas no 25. līdz 27. martam Rīgā, Olimpiskajā Sporta centrā Grostonas iel.

Izstāde solās būt interesenta ikvienam. Stiprais dzimums varēs izpētīt abas Latvijā ražotās automašīnas, iepazīties ar apkures katlu, siltumsūkņu, ūdens filtru un citiem ražotājiem, kas pārstāvēs mašīnbūves un metālapstrādes un alternatīvās enerģijas un enerģētikas nozares. Jauniešus ieinteresēs ar interneta tehnoloģijām un datorsistēmām saistīti risinājumi, iekārtas videosignālu pārraidei, bet skolēni varēs aplūkot, ko ražo Latvijas skolēnu firmas. Dāmas noteikti saistīs gan rotas, gan kosmētika, gan apģērbi un veļa. Būs arī dabiskās ziepes, sveces un citas jaukas lietas ne tikai mājai un mājokļa iekārtošanai, bet arī dārzam.

Pārtikas ražotāji prezentēs gaļas (arī strausu gaļas), zivju, piena, un maizes izstrādājumus. Būs arī bišu produkti, dažādi gardumi, tostarp trifeles, strop vafeles, piparkūkas, saldējums, gotiņu konfektes un citi kārumi. Dzērienu ražotāji piedāvās gan dabīgās sulas un ūdeni, gan alu, liķieri un pavisam stiprus pašmāju brūvējumus.