Darba devēji pat sētniekam pieprasa augstāko izglītību

"Meklējam sētnieku. Prasības – augstākā tehniskā izglītība" – tāds darba sludinājums nule parādījās kādā no populārākajiem sludinājumu portāliem, šodien ziņo laikraksts "Latvijas Avīze".

Šādu sludinājumu bija ievietojusi dzīvokļu īpašnieku biedrība "Palmu – 6". Biedrības valdes locekle Mairita Libauere, skaidrojot, kāpēc izvirzītas tik augstas prasības dzīvojamā nama sētniekam, norādīja: "Esam novērojuši, ka cilvēki ar augstāko izglītību parasti ir ar augstāku atbildības izjūtu nekā citi. Turklāt cilvēki ar augstāko izglītību lielākoties ir inteliģenti, solīdi un pieklājīgi. Mums ir sakopta māja, un vēlamies, lai arī sētnieks tāds būtu. Kāpēc gan mēs nevarētu izvirzīt šādas prasības, ja daudzi cilvēki arī ar augstāko izglītību šobrīd ir bez darba?"

Tehniskā augstākā izglītība nepieciešama tālab, ka meklētajam sētniekam jābūt ar pievienoto vērtību, faktiski tādam kā mājas saimniekam – jāprot salabot krāni, jābūt elektriķa prasmēm.

M. Libauere atzīst, ka "pārāk labu algu mēs gan nevaram maksāt, taču vairāk par minimālo būs".

Neraugoties uz augstajām prasībām un ne pārāk augsto darba samaksu, interese par šo vakanci bija liela. M. Libauere stāsta: tikko sludinājums publicēts, zvanījuši interesenti. No aptuveni 20 zvanītājiem tomēr tikai trīs bijuši ar augstskolas diplomu. Izrādījās gan, ka santehnikas un elektriskās ierīces augsti izglītotie labot neprot un galu galā dzīvokļu īpašnieku biedrībai nācās pieņemt darbā sētnieku ar vidējo tehnisko izglītību. "Izskatījās, ka arī šim cilvēkam inteliģences līmenis ir pietiekams," atzīst M. Libauere.

Svarīgākais