Ušakovs dodas uz Briseli

Lai piedalītos pasākumos, kas veltīti Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta 25.gadadienai, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šodien un rīt, 24.martā, atradīsies darba vizītē Briselē.

Šodien Ušakovs piedalīsies konferencē, kas veltīta Eiropas kultūras galvaspilsētas gadadienai. To atklās Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu, bijušais Francijas kultūras ministrs Džeks Langs un citas amatpersonas.

Konferences sesijās piedalīsies vairāku Eiropas valstu pilsētu vadītāji. Apaļā galda diskusijā starp bijušo, tagadējo un nākamo Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu ieguvušo pilsētu pārstāvjiem Ušakovs piedalīsies kopā ar Atēnu mēru Nikitasu Kaklamani, Marseļas mēru Žanu Klodu Godēnu, Korkas domes priekšsēdētāju Daru Mērfiju un citiem.

Rīgas mērs arī apmeklēs Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu ieguvušo pilsētu prezentāciju stendus.

Savukārt 24.martā domes priekšsēdētājam ir ieplānota tikšanās ar Briseles mēru Frediju Tīlemanu.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais