Skolēni iepazīst Rīgas ostu

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Lietišķās spēles Žurnālists. Spogulis apgabalam ietvaros skolēni iepazinās arī ar Rīgas ostu un gatavoja reportāžu no uzņēmuma Rīgas universālais termināls.

Aizvadītājā nedēļā noslēdzās lietišķā spēle Žurnālists. Spogulis apgabalam, kuru rīkoja Rīgas Purvciema vidusskola un organizācija IAECEHT. Spēles gaitā jauniešiem bija jāiejūtas žurnālistu lomā un jāsagatavo publikācijas par Latvijas ekonomiku un uzņēmumiem spēles pirmajā daļā, savukārt otrās daļas tēma bija Latvijas vēsture. Ar Ziemeļvalstu Ministru padomes atbalstu projektā piedalījās arī jaunieši no Somijas un Igaunijas.

Lietišķā spēle palīdz jauniešiem veiksmīgi izvēlēties savu nākotnes profesiju, turklāt tā ir lieliska iespēja darboties komandā. Rīgas brīvostas pārvaldes interesēs ir pēc iespējas plašāk informēt jauniešus un studentus par Rīgas ostu, tās nozīmi Latvijas ekonomikā un ar ostu saistītām profesijām. «Mēs ar prieku atbalstām katru iniciatīvu, kuras rezultātā bērni un jaunieši iepazīstas ar Rīgas ostu, apmeklē ostas uzņēmumus. Tā mēs ne tikai audzinām mūsu jaunos kolēģus, bet arī veicinām izpratni par ostas darbu un tās milzīgo ietekmi uz Latvijas ekonomiku. Jāsaka paldies arī ostas uzņēmumiem - neskatoties uz lielo noslogotību un sarežģītajiem drošības pasākumiem, gandrīz nekad neesam saņēmuši atteikumu uzņemt termināļos bērnus un jauniešus,» stāsta Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne. Apmeklējot Rīgas ostu un Rīgas universālo termināli, spēles dalībniekiem nācās krietni pastrādāt, lai tikai pāris stundās pagūtu nointervēt termināļa pārstāvjus, kā arī iepazīties ar uzņēmuma darbu un sagatavot pilnvērtīgu reportāžu ar fotogrāfijām.



Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.