Sniega biļetes būs arī šosezon

© Alise Šulca/ f64 photo agency

Sniegs, slapjš sniegs, sniega sega – šos laikapstākļus raksturojošos vārdus dzirdēsim arvien biežāk. Rīgas domes Satiksmes departaments informē par to, ka uzsāktas dežūras, lai ielas varētu attīrīt no sniega, savukārt Rīgas pašvaldības izpilddirektors ir pilnvarots pieņemt lēmumu par tā dēvēto puteņa biļešu ieviešanu.

Tām atbilstīgāks apzīmējums ir sniega biļetes. Rīgas domes sabiedrisko attiecību darbinieks Uģis Vidauskis skaidro, ka biļetes, kas ļauj autovadītājiem Rīgas sabiedrisko transportu izmantot bez maksas, nav saistītas ar tikko uzkritušu sniegu. Ja snidzis vai snieg ilgstoši, sniegs ir uzkrājies un to nepieciešams izvest, visbiežāk tad izpilddirektors pieņem lēmumu par sniega biļešu ieviešanu uz konkrētu laiku, lai satiksmes sastrēgumstundu laikā tiktu atvieglota ielu tīrīšana. Ielu, tiltu un pārvadu uzturētāji jau nodrošina ziemas dežūras visā Rīgā, lai, pazeminoties gaisa temperatūrai vai sākoties snigšanai, nekavējoties sāktu ielu attīrīšanu no sniega vai apledojuma un seguma kaisīšanu.

Savukārt pēc rīkojuma par sniega biļešu ieviešanu par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Šo iespēju var izmantot jebkura no ģimenes pilngadīgajām personām, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Tas apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē.

Satiksmes departaments (tālr. 8003600) aicina informēt par brauktuvēm, uz kurām veidojas apledojums.