Krustabaznīcas ielas rekonstrukcijai Rīgā pieteikušies pieci pretendenti

Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā konkursā Krustabaznīcas ielas rekonstrukcijai pieteikušies pieci pretendenti.

Saskaņā ar konkursa nolikumu piedāvājumi jāizvērtē 60 dienu laikā.

Rīgas pašvaldība plāno rekonstruēt Krustabaznīcas ielu no dzelzceļa līdz Ezermalas ielai.

Rekonstrukcijas laikā Krustabaznīcas ielā ir paredzēts izbūvēt lietus ūdens kanalizācijas sistēmu. Tāpat rekonstrukcijas laikā tiks pārbūvēti ielas pamatslāņi, izbūvēts jauns asfaltbetona segums, gājēju ietves un ielas apgaismojums.

Krustabaznīcas iela vēsturiski ir bijusi izbūvēta bez lietus ūdens kanalizācijas sistēmas. Tādēļ pat neliela lietus laikā šajā ielā uzkrājas lielas ūdens peļķes, kas ievērojami apgrūtina satiksmi un rada avārijas situācijas.

Satiksmes drošībai un braukšanas apstākļu uzlabošanai līdz šim lietus laikā ūdeni no Krustabaznīcas ielas bija nepieciešams regulāri atsūknēt, ieguldot papildu finanšu resursus.

Konkursa uzvarētājam darbi pēc līguma noslēgšanas būs jāveic līdz oktobrim.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.