Lielajos kapos notiks akcija "Svecīšu sega Rīgas un Latvijas cēlājiem"

© Lauris Vīksne/ f64 photo agency

Lielajos kapos šodien notiks akcija "Svecīšu sega Rīgas un Latvijas cēlājiem", aģentūru LETA informēja "Lielo kapu draugu" pārstāve, kādreizējā Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) biroja vadītāja Rita Našeniece.

Akciju rīko "Lielo kapu draugi", un tā notiks no plkst.18.30 līdz 19.30. Akcijas laikā Lielajos kapos gar Senču ielu tiks veidota svecīšu josla.

Plkst.19 ar uzrunu tiks svinēta agrākā Rīgas mēra Džona Armitsteda dzimšanas diena. Pateicībā tiks pieminēti visi Rīgas un Latvijas cēlāji, kuru kapi atrodas zem Senču ielas un iespējamā Skanstes tramvaja līnijas maršruta.

Plānots, ka svecītes degs visu nakti līdz rītdienai - Armitsteda dzimšanas dienai.

''Lielo kapu draugi'' aicina visus nākt ar savām svecēm un sākt veidot sveču joslu jau no plkst.17.30.

Jau ziņots, ka Rīgā ir iecerēts izbūvēt jaunu tramvaja līniju Skanstes ielas virzienā, Lielo kapu tuvumā, kas satracinājis daļu rīdzinieku, kuri pārmet mirušo piemiņas zaimošanu.

Rīgas dome un "Rīgas satiksme" gan ir solījušas, ka tramvaja līnija ies tikai pa Senču ielu, neaizskarot Lielo kapu teritoriju, bet Rīgas domes Satiksmes departaments ir izsūtījis vēstules 46 zemes īpašniekiem par teritoriju, kas atrodas ielu sarkanajās līnijās, atsavināšanu.

Svarīgākais