Rīga pēdējos gados no izklaides tūrisma galamērķa kļuvusi par nozīmīgu Baltijas gastronomijas tūrisma galamērķi, vēsta Vācijas lielākais ikdienas laikraksts Süddeutsche Zeitung. Rīga tiek atzīmēta kā pilsēta ar augstām kvalitātes prasībām ikvienā jomā.
Laikraksta žurnālists Rīgā viesojās septembra beigās, un vizītes mērķis bija iepazīties ar Rīgu, tās šodienas gastronomisko piedāvājumu, un dodoties nelielā izbraucienā ārpus Rīgas, ar Rīgas-Gaujas reģionu, Eiropas gastronomijas reģionu 2017.
Kā pilsētas kvalitātes zīmols tiek norādīti un izcelti restorāni un to šefpavāri No militārās līdz molekulārajai virtuvei, lai atgrieztos pie saknēm: Rīgā jaunie pavāri veido savu īpašo, latvisko stilu.
No sarunas ar Dzintaru Kristovski, kurš ir arī Eiropas gastronomijas reģiona projekta vēstnesis, žurnālists izceļ sezonālo produktu izmantošanu. Tā raksturīga visai mūsdienu Latvijas virtuvei, bet Dzintars to dara ar dubultu vērienu.
Lai atklātu pašu interesantāko un zīmīgāko un izbaudītu īstās Latvijas garšas, raksta autoram tika organizēta interesanta programma arī ārpus Rīgas - kopā ar šefpavāriem Ēriku Dreibantu un Mārtiņu Sirmo viņš aplūkoja Rīgas-Gaujas reģionu, kur devās pastaigā pa mežu un lasīja gailenes.
Viens no vizītes favorītiem, kas visspilgtāk palicis atmiņā ar dažādajiem kūpinājumiem un sālījumiem, ir Rīgas Centrāltirgus. To autors apmeklēja kopā ar šefpavāru Kasparu Jansonu. Rakstā jo īpaši izcelts zivju paviljons, kas slavināts ar bagātīgo Latvijas upju un ezera zivju klāstu.
Papildu gastronomijas programmai vizītes laikā žurnālists arī devās pilsētas ekskursijā, aplūkojot izcilo pilsētas arhitektūru, izzinot vēsturi, kā arī aplūkoja Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Latvijas Nacionālo bibliotēku.