Rīt Zooloģiskajā dārzā tiks atklāts jaunais Lauvu mājas aploks

© f64

Rīt Rīgas zoodārzā tiks atklāts atjaunotais Lauvu mītnes āra aploks.

Rīgas un Rīgas zoodārza simbolikā "zvēru karalim" lauvam ir īpaša nozīme. Tā veidols rotā gan pilsētas ģerboni, gan 100 gadus senus zoodārza dokumentus. Tāpēc ir liels prieks, ka šogad sarūpēta brīnišķīga dāvana Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza 104.dzimšanas dienā - atjaunota Lauvu mītne un sagaidīta jauna iemītniece. Āzijas lauvu mātīte no Tallinas zoodārza ieradās jau 7.oktobrī, lai iepazītos un aprastu ar iekštelpām. Taču 21.oktobrī dienas vidū lauvenei Tori tiks piedāvāts pirmo reizi iznākt labiekārtotajā āra aplokā un nobaudīt svētku mielastu.

Lauvu mītnes āra aploka rekonstrukcijas darbi tika veikti, pateicoties Rīgas domes, "Baltic Zinc Technics" un apmeklētāju atbalstam. Vēsturiski veidotā "Lauvu bedre" 104 gadu ritējumā piedzīvojusi ceturtās nopietnās pārmaiņas, pārtopot mūsdienīgā un lauvu labturības vajadzībām atbilstošākā veidolā. Rekonstrukcijas laikā īstenoti vairāki tehniski uzlabojumi, kas atvieglos ikdienas soli zooloģiskā dārza darbiniekiem, ļaus omulīgāk justies dzīvniekiem, izvēloties sev tīkamāko aploka nostūri atpūtai vai iekārtojoties pakalnā situācijas novērošanai no augšas. Trīs skatu laukumi veidoti, ievērojot universālā dizaina principus, kas ļaus ikkatram apmeklētājam ielūkoties aplokā esot vienā skatu līmenī ar dzīvniekiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.