2017.gada valsts budžeta projekts tiks apspriests budžeta komisijā

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vēl pirms izskatīšanas Saeimā iepazīsies ar nākamā gada valsts budžeta projektu un paredzētajiem grozījumiem likumos, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Uz pirmo no komisijas sēdēm ir aicināti Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Pirms valdības iesniegtā budžeta projekta apspriešanas Saeimā esam plānojuši no Ministru prezidenta un finanšu ministres saņemt aktuālo informāciju par valsts finanšu situāciju un to, kāda situācija būs katrā nozarē atsevišķi," pirms Budžeta komisijas sēdes pauž komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS).

Budžeta komisijas sēdē aicināts piedalīties arī Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētājs Jānis Platais, kā arī Finanšu ministrijas un citu atbildīgo ministriju pārstāvji.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde notiks no plkst.11.30 Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā. Jau plkst.14 plānota vēl viena komisijas sēde par nākamā gada budžetu.

LETA jau rakstīja, ka valdība 13.oktobrī atbalstīja 2017.gada valsts budžeta projektu, kurā plānotie ieņēmumi ir 8,066 miljardi eiro, savukārt izdevumi - 8,367 miljardi eiro.

Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki. Savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par 681 miljonu eiro lielāki nekā šogad.

Budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātā tika rasti papildu 60 miljoni eiro, kurus novirzīt kopējām iniciatīvām un nozaru prioritārajiem pasākumiem. Budžeta izdevumu pārskatīšana turpmāk būs regulāra prakse, uzsver Finanšu ministrija.