Kaktiņš: Trukšņa atstādināšanai varētu būt maza ietekme uz ZZS reitingiem

© Edmunds Brencis/ f64 photo agency

Līdzšinējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) atcelšanai no amata varētu būt maza ietekme uz Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingiem, aģentūrai LETA prognozēja pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Tam par iemeslu Kaktiņš minēja to, ka, no vienas puses, formāli Truksnis ir ZZS pārstāvis, taču, ja raugās uz to, kas sabiedrības apziņā reprezentē ZZS, Truksnis viennozīmīgi nav starp šiem cilvēkiem.

"Viņš vienkārši nav viena no publiskajām ZZS sejām. Kaut kāda saistība jau ir, līdz ar to iespaids uz reitingiem varētu būt vien minimāls," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka šodien tika sasaukta Jūrmalas domes ārkārtas sēde, kurā vairākums atbalstīja Trukšņa atbrīvošanu no amata.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā kopumā ir trīs aizdomās turētie un divas personas, pret kurām sākts kriminālprocess. Starp šīm piecām personām ir arī Truksnis.

Aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, - izbraukšana no valsts un aizliegums tuvoties noteiktai personai.

Svarīgākais