Uzsākta Zīverta vadītās Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas pārbaude

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Uzsākta Andra Zīverta vadītās Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) un viņa paša darba dienesta pārbaude, aģentūrai LETA pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš.

Savukārt atbildes vēstuli par šo jautājumu trim Saeimas opozīcijā esošajām partijām LM vēl gatavo.

Jau ziņots, ka vairāki deputāti no trim Saeimas opozīcijā esošajiem politiskajiem spēkiem prasa izvērtēt, vai VDEĀVK vadītājs Andris Zīverts viņa darbā konstatēto problēmu dēļ atbilst savam amatam, aģentūru LETA informēja procesa iniciators, Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs (S).

Deputāti ar jautājumu par to, vai ir nepieciešama Zīverta nomaiņa, vērsušies pie labklājības ministra Jāņa Reira (V). Klementjevs norāda, ka, atstājot amatu, Zīverts uzņemtos atbildību par amatā pieļautajām kļūdām.

Kā norāda deputāti, VDEĀVK Rīgas apvienotajai nodaļai ir iesniegti 3350 iesniegumi par invaliditātes noteikšanu, un tie nav izskatīti. Turklāt, lai saņemtu atkārtotās pārbaudes lēmumu, kas nepieciešams invaliditātes pensijas saņemšanai, ir jāgaida aptuveni divi mēneši, uz konstatēto problēmu norāda parlamentārieši.

Kamēr tiek gaidīta lēmuma pieņemšana, nav iespējama arī invaliditātes pensijas izmaksa, kas nereti personai ar invaliditāti ir vienīgais iztikas avots, norāda deputāti. Patlaban Latvijā ir aptuveni 65 000 personu ar invaliditāti, kas nestrādā.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais