Ugunsdzēsēji steidz palīgā slīkstošiem cilvēkiem

© F64

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji četras reizes steidzās palīgā cilvēkiem, kuriem nelaime bija notikusi atrodoties ūdenstilpņu tuvumā, ziņo VUGD.

No rīta īsi pirms plkst. 9.00 VUGD saņēma izsaukumu uz Dagdu, kur dīķī slīka cilvēks. Ierodoties ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka apmēram 60 gadus vecs vīrietis atrodas aptuveni 15 metrus no krasta - izmantojot glābšanas dēli, glābēji vīrieti nogādāja krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri vīrieti hospitalizēja. Neilgi pēc plkst. 12.00 tika saņemts izsaukums uz Ogri, kur Ogres upē slīka cilvēks - izmantojot laivu, ugunsdzēsēji glābēji nogādāja apmēram 70 gadus vecu vīrieti krastā, kur NMPD mediķi konstatēja viņa nāvi.

Savukārt Dobeles novada Penkules pagastā ugunsdzēsēji glābēji no grāvja izcēla apmēram 60 gadus vecu noslīkušu vīrieti, bet Daugavpils novada Skrudalienas pagastā no ezera tika izcelts apmēram 48 gadus vecs noslīcis vīrietis. Abos gadījumos noslīkušie cilvēki nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus - 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.