Informēs par dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projektu

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

AS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) vadība šodien informēs par dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projektu un loģistikas nozares attīstības koncepciju, aģentūrai LETA pavēstīja LDz.

Tostarp uzņēmuma pārstāvji stāstīs par integrētā multimodālā piedāvājuma izstrādi starptautiskās konkurētspējas nostiprināšanai un kravu piesaistes veicināšanai.

Pasākumā piedalīsies LDz vadība, SIA "Konsorts" pārstāvis Uldis Osis, kā arī SIA "Ernst&Young Baltic" partneris Andris Lauciņš.

Pirms pasākuma par elektrifikācijas projektu paredzēts ziņot Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē. Iepriekš nozarē nebija vienprātības par projekta ekonomisko pamatotību un to, kuru virzienu būtu ieteicams elektrificēt pirmo - uz Ventspili vai uz Rīgu.

Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācija un jau elektrificētā tīkla modernizācija darbībai ar 25 kilovoltu sprieguma maiņstrāvu ir lielākais līdz šim plānotais dzelzceļa investīciju projekts Latvijā. Pašlaik Latvijā elektrificēti apmēram 13,4% jeb 249,8 kilometri dzelzceļa līniju, kas ir viens no zemākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā. LDz iepriekš lēsa, ka visa Latvijas dzelzceļa koridora elektrifikācija izmaksātu 1,5 miljardus eiro.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.