Premjers atbalsta izmaiņas partiju finansēšanas likumā

© f64/ Romāns Kokšarovs

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atbalsta izmaiņas partiju finansēšanas likumā, tomēr rosina izvērtēt šāda priekšlikuma iespējamību īsi pirms pašvaldību vēlēšanām, šodien pēc valdības sēdes atzina premjers.

Uz jautājumu, vai, ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, Kučinskis neredz iemeslu precizēt partiju finansēšanas likumu, premjers atbildēja apstiprinoši.

Tajā pašā laikā Ministru prezidents atzina, ka kopā ar KNAB vēl jāanalizē, vai šādu grozījumu veikšana deviņus mēnešus pirms pašvaldību vēlēšanām nav novēlota.

"Ir jāizvērtē, vai šādā veidā nepanākam pretēju efektu. Nebūtu labi, ja, apspriežot šo jautājumu, Saeima kļūtu par priekšvēlēšanu platformu. Katrā ziņā valdība strādās pie tā, lai pilnveidotu šo likumu," uzsvēra Kučinskis.

LETA jau rakstīja, ka saistībā ar iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā KNAB sācis kriminālprocesu, kopumā aizturētas četras personas. Kā aģentūru LETA informēja KNAB, izmeklēšanas interesēs pašlaik plašāka informācija netiks sniegta.

KNAB 4.oktobrī aizturēja uzņēmēju Jūliju Krūmiņu un Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS). Tāpat KNAB aizturējis savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistīto Jorenu Raitumu.

Svarīgākais