Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Iestājoties aukstākam laikam, palielina vietu skaitu naktspatversmēs

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Iestājoties aukstākam laikam, Rīgā palielināts bezpajumtniekiem sniegtās palīdzības apjoms - pagarināti naktspatversmju darba laiki, palielināts vietu skaits naktspatversmēs un palielināts zupas virtuvēs izsniegto porciju apjoms, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki pastiprināti iesaistās palīdzības sniegšanā, informējot reidos sastaptos bezpajumtniekus par palīdzības saņemšanas iespējām vai nepieciešamības gadījumā nogādājot tos patversmē/naktspatversmē.

Tāpat ar oktobra sākumu vietu skaits visās naktspatversmēs kopā palielināts līdz 653 vietām, nepieciešamības gadījumā iespējams vietu skaitu palielināt līdz 933. Naktspatversmes oktobrī darbojas no plkst.18. Kopumā Rīgā darbojas septiņas patversmes/naktspatversmes, kuras līdzfinansē Rīgas dome.

Oktobra sākumā naktspatversmēs uzturējās vidēji 546 cilvēki, kas, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2015.gadā, ir par 3,2% vairāk, kad naktspatversmes pakalpojumus izmantoja 519 cilvēki.

Tāpat tiek norādīts, ka Dienas centrs bezpajumtniekiem, kas atrodas Katoļu ielā 57, darbojas katru darba dienu no plkst.9 līdz plkst.17. Dienas centrā iespējams saņemt sociālā darba speciālistu, ģimenes ārsta pakalpojumus primārās veselības aprūpes līmenī, dušas un dezinfekcijas pakalpojumus, tāpat darbojas noliktavas-humānās palīdzības punkts, kurā var saņemt drēbes.

Atsevišķā telpā var skatīties televīzijas pārraides, kā arī piedalīties tematiskajās nodarbībās. Dienas centrs pieejams arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ar Rīgas Centrālās bibliotēkas atbalstu darbojas grāmatu izsniegšanas punkts, kā arī nodrošināta interneta pieeja. Oktobra sākumā dienā vairāk nekā 100 cilvēki izmantoja Dienas centra pakalpojumus.

Rīgā darbojas arī četras zupas virtuves, kuras līdzfinansē Rīgas dome. Zupas virtuvēs nav jāuzrāda nekādi dokumenti. Ēdienu var baudīt uz vietas vai arī ņemt līdzi uz mājām savos traukos.

Tāpat rīdzinieki aicināti ziedot siltos apģērbus, apavus, siltas zeķes, segas, kas būtu labā stāvoklī, kuras var nodot Rīgas patversmē - Maskavas iela 208 un Katoļu ielā 57.