Koalīcija strādā pie VID reformu kompromisa varianta

© F64

Koalīcijas pārstāvji strādā pie kompromisa varianta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reformām, un par to paredzēts spriest nākamnedēļ, aģentūrai LETA pavēstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc viņa teiktā, pašlaik kompromisa variants tiek saskaņots koalīcijas darba grupā kopā arī ar parlamenta Juridisko komisiju, Iekšlietu ministriju un Saeimas Juridisko biroju. Paredzēts izveidot "optimālu variantu", kas tiks piedāvāts Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Vienotības" iesniegto likumprojektu vietā.

Kučinskis pieļāva iespēju, ka koalīcijas darba grupa konceptuālu vienošanos minētajā jautājumā varētu panākt šonedēļ.

Kā ziņots, iepriekš koalīcijas politiķi pauda cerības šonedēļ konceptuāli vienoties, kādā veidā veikt reformas VID.

Koalīcija ir vienojusies, ka VID Iekšējās drošības dienests būs atsevišķa iestāde, kas, visticamāk, nebūs VID ģenerāldirektora pārraudzībā, iepriekš skaidroja ZZS politiķis, Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Edgars Putra.

Viens no variantiem paredz, ka tas varētu būt FM pārraudzībā, bet par šo jautājumu vēl ir jāpanāk vienošanās. Pašlaik notiek darbs pie vienota jeb alternatīva likumprojekta sagatavošanas un kopā ar Saeimas Juridisko biroju tiek strādāts pie pareizā juridiskā ceļa atrašanas izmaiņu veikšanai.

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa iepriekš apliecināja, ka risinājums varētu būt VID Iekšējā drošības daļa finanšu ministra pārraudzībā.

Parlaments ir nodevis izskatīšanai komisijās gan "Vienotības", gan arī ZZS sagatavotos likumprojektus par Finanšu un Muitas policijas apvienošanu. Jau iepriekš šie likumu grozījumi raisīja domstarpības valdošajā koalīcijā.

Svarīgākais