VUGD saņēmis aptuveni 30 izsaukumus par vējā nogāztiem kokiem

© Kaspars Krafts/ F64 photo Agency

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz vakaram saņēmis apmēram 30 ar vēja nogāztiem kokiem saistītus izsaukumus, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD pārstāve Inta Šaboha.

Savukārt, kā aģentūru LETA informēja apdrošināšanas sabiedrība "Balta", visi apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi stiprā un brāzmainā vēja dēļ, kas aizsākās otrdienas naktī, ir saistīti ar bojājumiem krītošu koku rezultātā.

Līdz šim brīdim "Balta" saņēmusi jau vairākus atlīdzību pieteikumus saistībā ar nokritušiem kokiem. Divos gadījumos koks uzkritis uz ēkas jumta, vienā gadījumā bojāts mājas žogs un blakus esošās piebūves, kā arī reģistrēts gadījums, kad vēja dēļ norauta jumta kore. "Balta" prognozē, ka atlīdzību pieteikumu skaits nākamajās dienās vēl pieaugs.

Kā informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, daudzviet Latvijā šodien saglabāsies ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš brāzmās no 15 līdz 19 metriem sekundē, bet nakts vidū līča piekrastē vēja brāzmas sasniegs 20 līdz 22 metrus sekundē.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons, izvērtējot Latvijas Televīzijā "(LTV) 5.septembrī pārraidīto raidījumu "Lībieši. Tad un tagad", atzinis daļējus redakcionālo vadlīniju principu pārkāpumus, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais