Ugunsdzēsēji izglābj sievieti no piedūmojuša dzīvokļa, kurā piededzis ēdiens

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Vakar ugunsdzēsēji palīdzējuši kādai sievietei izkļūt no dzīvokļa Rīgā, Biķernieku ielā, kur bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, ziņo aģentūra LETA.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, izsaukums uz kādu ceturtā stāva dzīvokli piecstāvu dzīvojamajā mājā Biķernieku ielā saņemts plkst.14.23. Dzīvoklī virtuvē bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, izraisot stipru piedūmojumu.

Glābēji izveduši sievieti no dzīvokļa un nodevuši mediķu aprūpē.

Kā norāda VUGD pārstāvji, pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji devušies uz četriem izsaukumiem, kas bijuši saistīti ar bez uzraudzības atstātu ēdienu.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī VUGD reģistrēti 29 izsaukumi, no tiem 19 uz ugunsgrēkiem. Vēl septiņas reizes VUGD darbinieki piedalījušies glābšanas darbos. Trīs izsaukumi bijis maldinājumi.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais