Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vīrieti nepatīkami pārsteidz pašvaldības policijas rīcība

© Rīgas Pašvaldības policija

Vakar mikroblogošanas vietnē twitter kāds kungs ievietojis attēlus, kuros redzams, ka Rīgas pašvaldības policija pie kādas soda kvīts uz automašīnas stikla pievienojusi arī zīmīti, kurā norāda, kurš cilvēks tad ir atbildīgs par policijas izsaukšanu.

Sarakstē ar žurnālistiem no "Latvijas radio," kungs, kurš informējis par šādu situāciju norāda, ka jau labu laiku pamanījis, kā policijas darbinieks bez soda palaiž automašīnas īpašnieci, kura pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.

Cilvēks, kurš ziņojis par pārkāpumiem, informāciju Rīgas pašvaldības policijai nosūtījis ar mobilās aplikācijas palīdzību. Likumsargi ieradušies notikuma vietā, kur fiksējuši gan pārkāpumu, gan izrakstījuši kvīti. Tomēr liels pārsteigums ir tas, ka pie soda kvīts pievienota arī informācija par cilvēku, kurš pavēstījis par pārkāpumiem.

Rīgas Pašvaldības policija sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu, kā ziņotāja vārds varēja nonākt atklātībā, vēsta "Latvijas radio". Izmeklēšanas pirmajā dienā neesot gūti pierādījumi, ka Lapiņu ar ziņotāja vārdu patiešām rakstījis policists. Policijas pārstāvis Toms Sadovskis norāda, ka tomēr gadījumā, ja atklāsies, ka šo lapiņu licis policists, tad viņam vieta Rīgas Pašvaldības policijā nebūs.