Rīgā turpinās maģistrālo ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes materiāliem

Rīgas domes Satiksmes vadības centrs informē, ka līdz ar snigšanu Rīgā šorīt ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi maģistrālo ielu un tiltu apstrādi ar pretslīdes materiāliem uzsāka ap pulksten 6.00 no rīta.

Kaut arī šobrīd snigšana ir rimusies, daudzviet tiltu un maģistrālo ielu tīrīšana turpinās, nepieciešamības gadījumā veicot atkārtotu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Kopumā darbus veic 40 tehnikas vienības – specializētās kaisīšanas mašīnas un traktorbirstes.

Tā kā pretslīdes materiāli uz uzsnigušo sniega kārtu iedarbojas pakāpeniski, braukšanas apstākļi daudzviet pilsētā var būt apgrūtināti.

Pēc darbu pabeigšanas uz pilsētas maģistrālajām ielām un tiltiem, tiks uzsākta intensīvāko rajona nozīmes ielu tīrīšana.

Pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” informē, ka ap plkst.11.00 visā pilsētā kavējās sabiedriskais transports: tramvaji kavējās līdz 20 minūtēm, autobusi 60 – 100 minūtes, trolejbusi – 40 – 60 minūtes. SIA „Rīgas satiksme” prognozē, ka sabiedriskā transporta kavējumi varētu palielināties.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) iepriekš prognozēja, ka Rīgā gaidāms tikai īslaicīgs sniegs, taču naktī un rīta maksimumstundās snigšana bija intensīva.

Svarīgākais