Ķengaraga varmāka aizturēts; aicina atsaukties citas sievietes

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Kriminālpolicija aizturējusi vīrieti aizdomās par vairākiem Rīgā uz ielas izdarītiem seksuāla rakstura uzbrukumiem sievietēm. Saistībā ar šiem uzbrukumiem ir sākti kriminālprocesi par seksuālo vardarbību.

Aizturētais seksuālais varmāka uz ielas uzbrucis vismaz trim sievietēm, pastāstīja Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs. Aizturētais ir 31 gadu vecs, labi situēts, agrāk nav nonācis policijas redzeslokā ne par vienu likumpārkāpumu. Sievietēm viņš uzbrucis gaišā dienas laikā, un visi uzbrukumi notikuši Ķengaragā, lai gan varmāka šajā mikrorajonā nav dzīvojis, ziņo LETA. Iespējams, upuru skaits ir lielāks, jo sievietes varmākas uzbrukumus varēja noturēt par huligānismu, kura dēļ nav vērts traucēt policiju. A. Sozinovs aicina iespējamās cietušās atsaukties un zvanīt uz policiju, jo tas palīdzētu arī likumsargiem iegūt skaidrāku priekšstatu par uzbrucēja motīviem.

Pirmais uzbrukums notika 22. augustā, kad vīrietis sievietei pielavījies pēkšņi un viņu apgrābstījis. Vīrietis arī maskējies. Pēc trim dienām uzbrukumi turpinājās - kādai citai sievietei viņš sācis raut nost drēbes. «Tobrīd vēl nenoskaidrota persona uzvedās jau daudz vardarbīgāk, sāka plēst drēbes sievietēm, un uzreiz bija skaidrs, ka parādās tāds progresējošs varmāka,» teica A. Sozinovs. Pirmajās dienās pēc šiem uzbrukumiem policijai izdevās noskaidrot tikai uzbrucēja aptuvenās pazīmes. 12. septembrī policijā vērsās vēl viena sieviete, un šajā gadījumā uzbrukums bijis vēl nopietnāks. «Varmāka neaprobežojās tikai ar kaut kādu apgrābstīšanu, bet veica arī netiklas darbības ar sievieti,» par noziedznieka meklēšanu stāsta Kriminālpolicijas priekšnieks.

14. septembrī ļaundari izdevās aizturēt. Lai aizturētu noziedznieku, policija norīkoja pat slēptas patruļas, kurās iesaistīja arī policistes sievietes. Cietušās sievietes ir 26 līdz 30 gadus vecas. Pateicoties tam, ka sievietes asi reaģēja, varmāka acīmredzot savas darbības nevērsa vēl plašāk, uzskata Kriminālpolicijas priekšnieks. Policija aizturētajam vīrietim lūgs veikt psihiatrisko ekspertīzi. Pašlaik policijai ir skaidrs, ka nekādas saiknes starp cietušām personām un uzbrucēju nebija un viņš savus mērķus izvēlējās vienkārši uz ielas, nejauši, un īstenoja uzbrukumu. Pret vīrieti sākts kriminālprocess par seksuālu vardarbību, un viņam draud cietumsods līdz desmit gadiem. «Kas notika cilvēkam galvā, pašlaik nav skaidrs, ekspertīze ir nozīmēta, lai noskaidrotu, vai viņš ir vesels. Iedomājieties, vīrietim ir 31 gads, pirms tam neviena likumpārkāpuma, un galvā noticis klikšķis vai kas cits, un viņš sāk šādi rīkoties,» sacīja A. Sozinovs.



Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais