Rīgā pilnveidota bezdarbnieku pirmreizējās reģistrācijas norise

Nodarbinātības valsts aģentūra Rīgā ir optimizējusi klientu pirmreizējās reģistrācijas procesu, tādejādi mazinot un nereti pat novēršot rindu veidošanos.

Lai apmeklētāji gaidīšanas laiku varētu izmantot pēc iespējas lietderīgāk, piemēram, apskatot blakus esošajā Darba informācijas kabinetā aktuālās vakances, NVA Rīgas reģionālajā filiālē katram klientam tiek izsniegts kārtas numuriņš. Uz pirmreizējo reģistrāciju pie inspektora Rīgas klientu apkalpošanas centrā F.Sadovņikova ielā 20 var arī pierakstīties, iepriekš zvanot uz tālruņa numuru 67541033 vai 67507859.

2009.gadā Latvijā kopumā uz pirmreizējo reģistrāciju NVA filiālēs vidēji dienā nāca 380 bezdarbnieki, šobrīd - 280. NVA Rīgas reģionālajā filiālē dienā vidēji tiek reģistrēti 270 bezdarbnieki. Rīgas klientu apkalpošanas centros pirmreizējo reģistrāciju veic 15 inspektori. Viena bezdarbnieka reģistrācijas procedūra aizņem apmēram 20 minūtes. Lielākais klientu pieplūdums vērojams rīta stundās un ap pusdienlaiku, kad arī veidojas rindas.

Kā zināms, Rīgā NVA klientus apkalpo nevis trīs, kā agrāk, bet divās vietās – Jēzusbaznīcas ielā 11 un F.Sadovņikova ielā 20, jo 2009.gada nogalē, pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta atteikuma pagarināt nomas līgumu, tika slēgts klientu apkalpošanas centrs Brīvības gatvē 266. NVA darbinieki, kas strādāja ar klientiem Brīvības gatvē 266, savu darbu turpina NVA klientu apkalpošanas centra telpās Jēzusbaznīcas ielā 11. Tātad, bezdarbnieki, kuri līdz šim bija reģistrējušies Brīvības gatvē 266, var sazināties un tikties ar saviem inspektoriem NVA filiālē Jēzusbaznīcas ielā 11.

Svarīgākais