No nama jumta krītošs ledus Rīgā traumējis arī kādu Francijas pilsoni

Aizvadītās nedēļas piektdienā 13.janvāra ielā no jumta ledus uz galvas uzkritis arī kādam 62 gadus vecam Francijas pilsonim, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule.

Kā pastāstīja Bundule, cietušais ar gūtajām traumām tika hospitalizēts. Lai arī šāda veida traumas mazinās, tomēr pagājušās nedēļas laikā arī kādai 62 gadus vecai sievietei un vēl vienam 69 gadus vecam vīrietim uz galvas kritis no ēku jumtiem netīrītais sniegs.

NMPD arī ziņo, ka aizvadītajā nedēļā 51 gadījumā cilvēki cietuši uz slidenajām ietvēm. Vairāk nekā puse gadījumu - 38 - notikuši Rīgā un Rīgas reģionā. Kopumā lielākais uz slidenām ietvēm paslīdējuši un traumas guvušo cilvēku skaits NMPD reģistrēts aizvadītās nedēļas ceturtdienā un piektdienā – attiecīgi 12 un 15 traumas. Visvairāk cilvēki traumējuši un guvuši roku un kāju lūzumus, tāpat gūtas arī galvas traumas, kā arī plecu un muguras traumas.

Marta otrajā nedēļā, it īpaši aizvadītajās brīvdienās, NMPD mediķi devušies palīgā arī 11 cilvēkiem, kas guvuši traumas, aktīvi atpūšoties un slēpojot. Pārsvarā cietušie ir pusaudži un jauni cilvēki, kas guvuši plecu un galvas traumas, roku un kāju lūzumus.

Svarīgākais