No lidostas "Rīga" atcelti un novirzīti vairāki reisi

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

No starptautiskās lidostas "Rīga" šodien atcelti un novirzīti vairāki reisi, liecina informācija lidostas mājaslapā, ziņo aģentūra LETA.

Pēdējā lidmašīna no lidostas ir izlidojusi plkst.8.27

Savukārt vairāki reisi, kam bija jāielido Rīgā novirzīti uz citām lidostām. Gan izlidojušie reisos, gan ienākošie reisi plānoti ar lielu kavēšanos.

Plānots, ka lidostas skrejceļš būs slēgts līdz plkst.14.

Jau vēstīts, ka starptautiskajā lidostā "Rīga" šodien nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reiss tika sagaidīts paaugstinātas drošības režīmā.

"airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūru LETA informēja, ka šodien tehnisku iemeslu dēļ, reiss BT641 ar lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" no Rīgas uz Cīrihi veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

"Saskaņā ar sākotnējo informāciju pēc izlidošanas no Rīgas tika konstatēta priekšējās šasijas problēma, un "airBaltic" lidojuma apkalpe pieņēma lēmumu atgriezties Rīgas lidostā un, stingri ievērojot standarta procedūras un instrukcijas, veikt nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos," teica Vanags.

Pēc sākotnējās informācijas lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi.

Šobrīd visi reisa pasažieri ir atstājuši lidmašīnu un atrodas Rīgas lidostas terminālī.

Preses konference ar "airBaltic" vadību notiks šodien pēcpusdienā, precīzs laiks un vieta tiks izziņots drīzumā.

Sīkāku informāciju "airBaltic" varēs sniegt pēc pilnīgas izmeklēšanas procedūras.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.