Sākusies Rīgas sportiskākā nedēļas nogale

© facebook.com/ Nils Ušakovs

Šodien no divpadsmitiem dienā Rīgas centrā un vakarā arī Brīvības ielā valdīs sportiska gaisotne un galvaspilsētu pārņems aktīvi ļaudis, jo notiks jau par tradīciju kļuvušais veselīga dzīvesveida festivāls "Rīgas Sporta nakts".

Ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis jau no divpadsmitiem dienā pie Brīvības pieminekļa varēs vērot Latvijā vēl nebijušu 12 stundu "Florbola maratonu", ar ko atzīmēs decembra sākumā Latvijā gaidāmo pasaules čempionātu florbolā vīriešiem. Pusstundu vēlāk pie Laimas pulksteņa sāksies "Triobet Latvijas Spēkavīru čempionāta" superfināls. Cīņa solās būt ļoti sīva, laukumā valdīs vēl neredzēta spriedze, jo šogad uz uzvarētāja kausu pretendēs vairāki ļoti spēcīgi atlēti.

Festivāls "Rīgas Sporta nakts" šogad oficiāli sāksies ar "Sportistu gājienu" plkst.16.00. Dalībnieki pulcēsies Doma laukumā, tālāk pa Smilšu un Vaļņu ielu dosies uz Brīvības pieminekli. Gājienā piedalīsies mūsu valsts olimpieši un arī paralimpieši, sporta veterāni, Latvijas Vieglatlētikas savienības delegācija, karsējmeitenes un citas sporta federācijas, klubi, skolas un ar to saistītas organizācijas.

Visas pārējās pasākumā plānotās aktivitātes, prezentāciju vietas, aktivitāšu laukumi sāks darboties plkst.17.00. Tajā pat laikā Rīgas kanālā ar sacensībām starp Saeimas un Rīgas domes deputātiem atklās ikgadējo "One Touch Latvijas Augstskolu kausu airēšanā".

Pie Rīgas Kongresu nama būs izvietota arī Latvijas Dzelzceļa drošības zona "Dzirdi Redzi Dzīvo". Tur ar īpašu skaņas simulatoru varēs izmēģināt savas reakcijas ātrumu. Paši mazākie aicināti piedalīties "Mazā stiprinieka olimpiskajos piedzīvojumos", iesaistoties aktivitātēs "Strider mobilajā trasē" ar tramplīniem, kas piemēroti braukšanai ar balansa velosipēdiem, tāpat būs iespēja spēlēt volejbolu, basketbolu, piedalīties velosacensībās un skrituļošanas īsmaratonā pa Kronvalda parka celiņiem.

Latvijā

No šodienas līdz mēneša beigām daudzviet pasaulē debesīs būs labi redzama spožā Čučiņšanas-ATLAS komēta, un Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci vakaros no plkst.19 zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē,  informē Latvijas Astronomijas biedrība (LAB).

Svarīgākais