Starptautiskie eksperti vērtēs Gaismas pils projektu

Ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas gaitu šonedēļ iepazīsies deviņi starptautiskie eksperti.

Tā vēsta portāls db.lv.

Pēc pamatakmens ielikšanas šī ir pirmā reize, kad starptautiskie eksperti - bibliotēku, arhīvu un kultūras nozares vadošie speciālisti no Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Somijas, Igaunijas, Krievijas, Nīderlandes, Francijas un ASV – viesosies Gaismas pils būvlaukumā un novērtēs padarīto, kā arī sniegs rekomendācijas un būtiskus ieteikumus projekta tālākai attīstībai. Īpaši svarīgi tas ir laikā, kad valdībai jāizšķiras par tālāku bibliotēkas jaunās ēkas celtniecības scenāriju, iespēju pabeigt un nodot ēku sabiedrības vajadzībām līdz 2014.gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Jaunā Nacionālā bibliotēka šajā gadā būs viena no centrālajām vietām dažādu kultūras pasākumu norisei.

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar LR Kultūras ministriju, LNB Atbalsta biedrību, UNESCO LNK un Nacionālo būvkompāniju 18. martā rīko UNESCO Starptautisko ekspertu padomi, kurā paredzēts iepazīties ar ziņojumu par projekta attīstību.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais