Rīgas ekspozīcija Tallinas ziedu festivālā iegūst 1. vietu

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Kaimiņvalsts Igaunijas galvaspilsētā noslēdzies ikgadējais Tallinas starptautiskais ziedu festivāls ("Tallinn International Flower Festival”). Festivālā ar savu stendu pēc dažu gadu pārtraukuma “Rīgas mežu” vadībā piedalījās arī Rīgas pašvaldība un ieguva 1.vietu kategorijā "Kaislību dārzs”.

Festivālā piedalījās 31 dalībnieks no dažādām valstīm. Festivāla dalībnieki varēja izbūvēt un ierīkot nelielus dārzu elementus par divām atšķirīgām tēmām: "Terases dārzs" vai "Kaislību dārzs".

“Rīgas meži” Dārzu un parku daļas dārznieku izvēlētā tēma bija "Kaislību dārzs", kas materializējās interaktīvā vides objektā “Kaislību deja”, kurā vispirms jāizspraucas starp zariem, jāšķērso koka bluķu josla, kas simbolizē grūtu deju soļu apguvi, pēc tam ir iespēja “piedot savu ritmu” uz stabulēm un noslēgumā “uzgriezt virpuli”.

“Deju grīdas” klājumam izvēlēta smilts, šķelda, mizas mulča un čiekuri, bet objekts rotāts ar vasaras ziedu stādījumiem. Izvēlētie kompozīcijas augi bija dekoratīvās graudzāles (grīšļi, molīnijas).

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.