Ilvess novembrī uzstāsies Rīgā notiekošajā festivālā

© Scanpix

Starp novembra beigās Rīgā notiekošā tehnoloģiju, dzīves stila un "start-up" festivāla "Digital Freedom Festival" runātājiem būs arī Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, šodien aģentūrai Leta atklāja pasākuma organizatori.

Ilvess paudīs savu viedokli par valstu nākotni un to, cik ļoti tā atkarīga no katras valsts spējām ieviest digitālo ekonomiku.

Tāpat kā pirmie runātāji konferencē šodien tika pieteikti Igaunijas tiešsaistes maksājumu platformas "Transferwise" līdzdibinātājs Kristo Kērmans, akseleratora "500 Startups" partneris Marvins Lao un citi.

Organizatori informēja, ka konferences galvenās tēmas būs e-pārvaldība un valstu nākotne, dalīšanās ekonomikas iespējas un riski, viedo pilsētu attīstība, kiberdrošība, kā arī cits tēmas, kas saistītas ar digitālo brīvību.

Kā ziņots ,"Digital Freedom Festival" norisināsies Rīgā no 27.novembra līdz 29.novembrim, un plānots, ka tas pulcēs vairāk nekā 1000 tehnoloģiju un "start-up" uzņēmējus, ekspertus, politikas veidotājus un investorus no visas pasaules.

Festivāla laikā dalībnieki meklēs atbildes, kā sabiedrība, politikas veidotāji un uzņēmēji var labāk sadarboties un izmantot tehnoloģiju radītās priekšrocības. "Start-up" uzņēmēji varēs piedalīties izglītojošās meistarklasēs, ideju konkursā un prezentēt savus radītos produktus "Expo", lai piesaistītu potenciālo klientu, investoru, darbinieku un starptautisko mediju uzmanību.

Konferenci organizē "Digital Freedom Festival" domubiedru grupa, kā arī reputācijas vadības kompānija "Lejiņa & Šleiers" un nevalstiskā organizācija "Nordic Reputation Hub".

Latvijā

No šodienas līdz mēneša beigām daudzviet pasaulē debesīs būs labi redzama spožā Čučiņšanas-ATLAS komēta, un Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci vakaros no plkst.19 zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē,  informē Latvijas Astronomijas biedrība (LAB).

Svarīgākais