Rīgas dome vērtēs ideju piešķirt dzīvokļus pašvaldības darbiniekiem

© F64

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja šodien izvērtēs priekšlikumu piešķirt dzīvokļus atsevišķiem pašvaldības darbiniekiem, kuriem tas varētu būt nepieciešams.

Pagājušajā nedēļā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta komitejas deputāti nolēma lūgt šo priekšlikumu izskatīt Sociālo jautājumu komitejai, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejai, kā arī Izglītības, kultūras un sporta komitejai.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšnieka vietniece Sarmīte Ivbule Mājokļu un vides komitejas sēdē pastāstīja, ka departaments ir apkopojis informāciju par speciālistu trūkumu pašvaldībā. Konstatēts, ka speciālistu trūkums ir vērojams veselības aprūpes un sociālās palīdzības sfērā, bāriņtiesā, izglītībai, sportam un sabiedriskajai kārtībai.

Marta vidū Saeima pieņēma grozījumus likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", ieviešot jaunu palīdzības veidu - dzīvojamās telpas drīkst piešķirt valsts un pašvaldību speciālistiem, ja tie strādā kādā no attīstāmām nozarēm vai ir novērojams speciālistu trūkums.

"Šobrīd nevar noteikt, cik daudz cilvēku ir nepieciešama dzīvesvieta, bet, piemēram, Rīgas Pašvaldības policijā trūkst 74 darbinieku, bāriņtiesā - deviņu darbinieku. Speciālistu trūkums ir, jo viņi nevar atļauties īrēt dzīvojamo telpu attiecīgajā pašvaldībā," norādīja Ivbule.

Dzīvokļu pārvaldes palīdzības reģistros rindā uz pašvaldības mitekli gaida 3993 ģimenes. Jaunais noteikums par dzīvokļa piešķiršanu pašvaldības darbiniekiem, kuriem tas ir nepieciešams, tiktu pievienots šai dzīvokļu reģistru rindai.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.