Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pirms 16. marta dalīs Georga lentītes

Svētdien, 14.martā, plkst.12 pie tirdzniecības centra "Origo" jauniešu biedrība "Vienota Latvija" kopā ar Vladimira Putina jauniešu organizāciju "Naši" dalīs rīdziniekiem Georga lentītes, sola biedrības "Vienota Latvija" līderis Eduards Svatkovs.

Organizācijas plāno svētdien izdalīt vairāk nekā 15 000 Georga lentīšu.

Šis pasākums būs turpinājums "Naši" izsludinātajai akcijai "Dzīvā vēsture", kuras mērķis, kā skaidro Svatkovs, ir parādīt sabiedrībai, ka vēstures faktus nedrīkst sagrozīt.

"Latvijā dzīvo daudz cilvēku, kuri ir cīnījušies pret fašistiem, un tas ir fakts. Mūsu uzdevums nav pārliecināt esošos politiskos spēkus, kas darbojas vienīgi priekšvēlēšanu gaisotnē, bet ar šo akciju mēs skaidrosim jauniešiem vēstures faktus, par kuriem Latvija apzināti nerunā," apgalvoja aktīvists.

Savukārt "Naši" kustības pārstāvis Marks Sirks uzsver, ka viņa pārstāvētās kustības uzdevums neesot šķelt Latvijas sabiedrību, bet gan to apvienot. Tiek pieļauts, ka šī mērķa sasniegšanai tuvākajā laikā tiks dibināta kustības "Naši" nodaļa Latvijā, kurā vēlmi darboties esot izteikuši vairāki simti jauniešu.

Jau ziņots, ka pirms mēneša - 12.februārī - "Naši" aktīvisti arī dalīja Georga lentītes ar mērķi vērst sabiedrības uzmanību uz netaisnīgi izveidoto "okupantu sarakstu".